Dutch-Dakar-adventure-badge

4 t/m 14 oktober 2018: Marokko Adventure. (Wordt nog aangepast en aangevuld)

De plannen voor 2018 zijn uitgewerkt. De routes voor 2018 zien er als volgt uit:

We vliegen met de groep op donderdagavond 4 oktober 2018 rechtstreeks van Amsterdam naar Fez. Dit keer hebben we de rit zo uitgezet dat we van en naar deze nieuwe locatie kunnen vliegen.

Dag 1: donderdag 4 oktober – aankomst Fez

We vertrekkken in de avond vanuit Schiphol en komen laat in de avond in Fez aan. We vertrekken dan direct naar het hotel en gaan dineren en slapen. Verder genieten we van een goede nachtrust want de volgende ochtend beginnen we vroeg.

Dag 2: vrijdag 5 oktober – Fez – Midelt

Na een vroeg ontbijt maken we de motoren klaar en vertrekken we van de blauwe koningsstad Fez naar Midelt. De verschillende groepen volgen eigen routes variërend van asfalt tot gravel en smalle pistes, afhankelijk van nivo en motortype. Het eindpunt ligt bij de plaats Midelt.

Dag 3: zaterdag 6 oktober – Midelt – Erfoud

Opnieuw wordt er vroeg vertokken na een goed ontbijt. De groepen trekken nog verder zuidelijk vanaf Midelt richting Erfoud. Er moet een grote vlakten overgestoken worden met de naam Plateau de Rekkam. Aan het eind van de dag bereiken we de zuidelijke plaats Erfoud. We overnachten in een mooi hotel.

Dag 4: zondag 7 oktober – Erfoud – Erfoud

Vandaag kunnen de rijders kiezen voor een rondrit naar het fraaie Merzouga met spelen in de zandduinen of in de omgeving wat rustiger aan doen.

Dag 5: maandag 8 oktober – Erfoud – Zagora

Vandaag een pittige rit langs de Algerijnse grens of voor de Allroads wat noordelijker naar de zuidelijke stad Zagora. We trekken het halve land door en komen langs mooie vlaktes met uiteindelijk de oevers van de Draa. We overnachten in een schitterend hotel. In Zagora kunnen de noodzakelijke reparaties verricht worden.

Dag 6: dinsdag 9 oktober – Zagora – Zagora

Vandaag is er opnieuw een lus gepland zodat iedereen in hetzelfde hotel overnacht. Vandaag kan men eventueel ook Mhamid en de Erg Chebbi woestijn bezoeken of anders een rust- of sleuteldag kiezen.

Dag 7: woensdag 10 oktober – Zagora – Boumaine Dades

Vandaag steken we via een geweldige route binnendoor naar het noorden. Met als eindpunt Boumaine Dades. Ook hier staat een geweldig hotel op ons te wachten voor twee dagen onderdak.De omgeving van Boumaine is oogstrelend en zeker een langer bezoek waard.

Dag 8: donderdag 11 oktober – Boumaine – Boumaine 

De route van vandaag gaat door de Gorges de Dades en Tohdra kloof. Twee topattracties van Marokko met geweldige pistes. Een dag met veel afwisseling in het terrein.

Dag 9: vrijdag 12 oktober – Boumaine – Midelt 

Vandaag de voorlaatste etappe naar Midelt. Met als hoogtepunt het cirque de Jaffar. Na een geweldige rit komt Midelt aan de horizon.Hier overnachten we opnieuw in het mooie hotel.

Dag 10: zaterdag 13 oktober – Midelt – Fez

Vandaag de laatste etappe naar Fez. Met als slot gelegenheid te rijden door deze geweldige koningsstad met zijn blauwe gebouwen. Ook gelegenheid om de Rambla te bezoeken.

Dag 11: zondag 14 oktober – Vertrekdag in Agadir

Vanochtend gaan we de motoren weer inladen in de truck en daarna is er nog tijd voor ontspanning. In de loop van de middag vertrekken we naar de luchthaven van Fez waarna we terugvliegen naar Schiphol. Daar nemen we dan van iedereen afscheid. 

Wil je er meer over weten? Binnenkort volgt meer informatie. Kijk op onze pagina op facebook en like de pagina. We houden je dan automatisch op de hoogte. Of, nog beter, meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je je aanmelden? Klik dan hier.

U stapt in Fes op uw motor

Een week voor de reis levert u uw motor in bij Arjan Brouwer. Wij verzorgen daarna uw vliegreis en ook het vervoer van de motoren per truck. Na de reis kunt u uw motor weer afhalen in Putten. Dat noemen wij pas all-inclusive!

Voor iedereen met enige Allroad ervaring

We rijden in groepen met voorrijders op basis van ervaringsniveau en type motor. De beginnersgroep rijdt vooral asfalt en deels piste. De meer ervaren groepen rijden vooral piste en onverharde wegen, terwijl de extremen vrijwel alleen piste rijden. Voor elk wat wils dus.

Geheel verzorgd en afwisselend!

Alle overnachtingen zijn ofwel in luxe hotels ofwel in een uniek kampement die ons doet kennismaken met de Noord-Afrikaanse cultuur. Het belooft een unieke sensatie te worden voor alle deelnemers. Ontbijt en diner zijn goed verzorgd, terwijl er ook aandacht is voor de plaatselijke cultuur.