Dutch-Dakar-adventure-badge

1 t/m 10 oktober 2017: Zuid-West Marokko Adventure.

De plannen voor 2017 zijn uitgewerkt. De routes voor 2017 zien er als volgt uit:

We vliegen met de groep op zondag 1 oktober 2017 rechtstreeks van Amsterdam naar Marrakech. Dit keer hebben we de rit zo uitgezet dat we retourvliegen vanaf Agadir.

Dag 1: zondag 1 oktober – aankomst Marrakech

We vertrekkken in de loop van de middag vanauit Schiphol en komen aan het begin van de avond in Marrakech aan. We vertrekken dan direct naar het hotel en maken daar de motoren en bagage klaar voor de eerste rijdag. Ook hebben we samen een goed diner in het hotel. Verder genieten we van een goede nachtrust want de volgende ochtend vertrekken we vroeg.

Dag 2: maandag 2 oktober – Marrakech – Taliouine

Na een vroeg ontbijt vertrekken we bij het eerste daglicht pal zuidelijk over de Atlas. We nemen hier een zeer mooie route vlak langs de Toubkal en de grotten van Moulay Brahim. Hier krijgt iedereen de mooiste bochten voorgeschoteld die de Atlas maar te bieden heeft. De verschillende groepen volgen eigen routes variërend van asfalt tot gravel en smalle pistes, afhankelijk van nivo en motortype. Het eindpunt ligt bij de plaats Taliouine, midden tussen de Saffraan velden.

Dag 3: dinsdag 3 oktober – Taliouine – Tata

Opnieuw wordt er vroeg vertokken na een goed ontbijt. De groepen trekken nog verder zuidelijk vanaf Taliouine richting de Jbel Bani. Er moeten grote vlakten overgestoken worden met zand, stenen en lichte begroeiing, vooral bij de schaarse rivieren. Aan het eind van de dag bereiken we de oase plaats Tata. Vlak noordelijk ervan komen we langs de Grottse de Messalite. We verblijven in een van de weinige hotels in deze omgeving.

Dag 4: woensdag 4 oktober – Tata – Agadir

Vandaag een wat langere route met een doorsteek naar het Noord-westen. Via Igherm trekken de groepen zuidelijk van Taroudant naar de kustplaats Agadir. Een rit waarbij je elke tien kilometer de welvaart ziet groeien en het landschap voortdurend ziet veranderen. Uiteindelijk komen we aan in Agadir, waar we de vrachtwagen weer terugzien en kunnen bijkomen van de eerste inspannende dagen.

Dag 5: donderdag 5 oktober – Rustdag in Agadir

Eindelijk uitslapen en uitgebreid onderhoud aan de motoren. Ook voldoende gelegenheid om uit te gaan in het bruisende Agadir. Wel op tijd naar bed want de volgende dag gaan we weer fris van start voor deel twee van ons motoravontuur.

Dag 6: vrijdag 6 oktober – Agadir – Sidi Ifni – TanTan

Vandaag volgen we de kustlijn over het brede zandstrand van We komen door het Parc National de Souss-Massa. We komen langs zeer mooie rotsformaties langs de kust en volgen dit tot Sidi Ifni. Daarna draaien we landinwaarts en rijden door naar het uiterste zuiden van Marokko waar we het vlakke TanTan aantreffen. Ons eindpunt is meer een vesting op een heuvel.

Dag 7: zaterdag 7 oktober – TanTan – Tafraoute

Vandaag staat één van de mooiste routes op het programma. We gaan van TanTan Noord-oostelijk richting Tafraoute en brengen veel tijd door met tracks in die omgeving. De omgeving van Tafraoute is oogstrelend en zeker een langer bezoek waard.

Dag 8: zondag 8 oktober – Tafraoute – Agadir 

De route van Tafraoute naar Agadir is ook een parel in het programma. Van de gigantische rotsblokken gaan we via diverse routes naar het Noord-Westen om langs Taroudant in de verte Agadir te zien verschijnen. Een dag met ontzettend veel afwisseling in het terrein.

Dag 9: maandag 9 oktober – Agadir – Paradise Valley – Agadir 

Vandaag de laatste etappe naar Agadir. Maar onze routemaker heeft nog veel moois bewaard voor de finale. We kunnen genieten van mooie vergezichten en pittoreske vissersplaatsjes en een laatste uitstapje langs Paradise Valley. We passeren ichitterende watervallen en sprookjesachtige dalen met kleine bergriviertjes. Langzaam gaat dit boslandschap weer over in de kust. Dan verschijnen de contouren van Agadir weer in de verte en zit deze geweldige motorreis er helaas op. Maar er is gelukkig nog tijd om te genieten van de mooie boulevard van Agadir.

Dag 10: dinsdag 10 oktober – Vertrekdag in Agadir

Vanochtend gaan we de motoren weer inladen in de truck en daarna is er nog tijd voor ontspanning. Aan het eind van de middag vertrekken we naar de luchthaven van Agadir waarna we terugvliegen naar Schiphol. Vlak voor middernacht nemen we daar van iedereen afscheid. 

Wil je er meer over weten? Binnenkort volgt meer informatie. Kijk op onze pagina op facebook en like de pagina. We houden je dan automatisch op de hoogte. Of, nog beter, meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je je aanmelden? Klik dan hier.

U stapt in Marrakech op uw motor

Een week voor de reis levert u uw motor in bij Arjan Brouwer. Wij verzorgen daarna uw vliegreis en ook het vervoer van de motoren per truck. Na de reis kunt u uw motor weer afhalen in Putten. Dat noemen wij pas all-inclusive!

Voor iedereen met enige Allroad ervaring

We rijden in groepen met voorrijders op basis van ervaringsniveau en type motor. De beginnersgroep rijdt vooral asfalt en deels piste. De meer ervaren groepen rijden vooral piste en onverharde wegen, terwijl de extremen vrijwel alleen piste rijden. Voor elk wat wils dus.

Geheel verzorgd en afwisselend!

Alle overnachtingen zijn ofwel in luxe hotels ofwel in een uniek kampement die ons doet kennismaken met de Noord-Afrikaanse cultuur. Het belooft een unieke sensatie te worden voor alle deelnemers. Ontbijt en diner zijn goed verzorgd, terwijl er ook aandacht is voor de plaatselijke cultuur.