Dutch-Dakar-adventure-badge

6 t/m 12 Oktober 2023: motorreis Marokko Allroad Trip 2023. NIEUW!!

Met de Allroad motorreis Marokko Allroad Trip 2023 van 6 t/m 12 oktober 2023 lanceren we een nieuw budget concept alleen voor allroads. De trip is mogelijk met eigen motor of met een huurmotor van ons. Het budget principe houdt in dat we de deelnemers en motoren vervoeren naar Marrakech en dat daarna de deelnemers op eigen initiatief met GPS de allroad route rijden in 5 etappes.

De hotelovernachtingen, diners en ontbijt  zijn ook door ons geregeld, maar er is geen ondersteuning in de vorm van een servicebus of iets dergelijks voorhanden.

We hebben een hele mooie allroad route samengesteld die per dag kan worden gereden. De afstanden zijn ook wat korter zodat iedereen na 9 uur kan vertrekken en op tijd weer aanwezig is bij de volgende rustplaats. Het concept is vooral gericht op mooie bochtige verharde wegen en gravelpaden, voldoende tijd om te rusten en ondertussen genieten van schitterende natuur en vergezichten.

De trip begint op vrijdagmiddag in Amsterdam. Rond 18.30 uur zijn we dan in het sprookjesachtige Marrakech. Daar worden de motoren uitgeladen. De volgende dag, op zaterdag gaat de eerste etappe over de Atlas naar een schitterend hotel aan een mooi bergmeer in de buurt van Beni Mellal.

Op zondag is de tweede etappe pal naar het oosten en vandaar meer zuidelijk met een avontuurlijke kronkelroute naar de oude plaats Imilchil.

Maandag gaat de route weer door de Atlas naar het adembenemende uitzicht bij Boumaine Dades. De deelnemers komen daarbij door de Tohdra kloof. Een uniek schouwspel. Overnachting is in een mooi hotel in Boumaine met geweldig uitzicht over de vallei.

Dinsdag kunnen de deelnemers kiezen. Ofwel een rustdag in Boumaine Dades ofwel een rit door de beroemde Gorges de Dades. Een geweldige rondrit waarbij eventueel ook de Tohdra kloof nogmaals kan worden bezocht.

Woensdag is een wat eenvoudiger en wat langere route eerst door de vlakten naar Ouarzazate met zijn openlucht filmstudio’s en vervolgens het Unicef Werelderfgoed Ait Ben Haddou met tenslotte een mooie route terug over de Atlas naar de moderne startplaats Marrakesh.

Daar worden de motoren gestald bij het hotel waarna iedereen de volgende dag op donderdagochtend  weer vertrekt naar Amsterdam. Ofwel: volop afwisseling en nieuwe en bewezen routes door de mooiste streken van Marokko met overnachtingen in goede hotels.

* Kosten:

Voor Marokko Allroad Trip 2023 gelden de volgende prijzen:

Reis Data Prijs tot
1-1-2023
Prijs tot
1-3-2023
Prijs vanaf
1-3-2023
Marokko Allroad Trip 2023 6 t/m 12 oktober 2023 €1.695,00 €1.795,00 € 1.895,00
 1. U schrijft in:
  1. U schrijft in voor 1 maart 2023. Prijs daarvoor is t/m 31/2/23: € 1.595,=.
   U betaalt direct € 500,= aan en de rest voor 1/8/2023.
  2. U schrijft in na 1 maart 2023 maar uiterlijk op 1 augustus 2022.
   Prijs daarvoor is na 1/3/23: € 1.695,=. U betaalt direct alles aan.

  Meerprijzen:
  1. Eenpersoonskamer: € 200,00
  2. Duo-passagier: € 1.095,=
  3. Huurmotor: € 1.200,00 (350-450 cc).

De plannen voor 2023 zijn uitgewerkt. Deze nieuwe Allroad route voor 2023 ziet er als volgt uit:

We vliegen met de groep op donderdagmiddag 5 oktober 2023 rechtstreeks van Amsterdam naar Marrakesh.

Dag 1: vrijdag 6 oktober – aankomst Marrakesh

We vertrekken deze dag vanuit Schiphol en komen later na een rechtstreekse vlucht in Marrakesh aan. We vertrekken dan direct naar het hotel en laden de motoren uit, gaan dineren en slapen. Verder genieten we van een goede nachtrust want de volgende ochtend beginnen we vroeg.

Dag 2: zaterdag 7 oktober – Marrakesh – Beni Mellal

Na het ontbijt maakt iedereen de motoren klaar en vertrekken ze van Marrakesh via asfalt en gravelpaden over de Atlas naar het oosten naar de plaats Beni Mellal. Het eindpunt ligt voor de stad bij een mooi hotel aan het meer.

Dag 3: zondag 8 oktober – Beni Mellal – Imilchil

Opnieuw een kortere route naar het zuidoosten met een schitterende bochtige weg door het Atlas gebergte met onderweg voldoende tijd om te lunchen. Na de lunch gaat de route nog verder naar het zuiden met als eindpunt de stad Imilchil. Er wordt gereden door een schitterend natuurgebied. We overnachten in een wat gedateerd hotel bij het centrum.

Dag 4: maandag 9 oktober – Imilchil – Boumaine Dades

Vandaag gaan we bij Imilchil verder naar het zuiden en trekken deels langs de Atlas naar de mooie vlakten bij Boumaine Dades en komen we weer in een geheel ander terrein. Uiteindelijk bereikt iedereen Tinghir waar een kort uitstapje gemaakt wordt naar de mooie Tohdra kloof en uiteindelijk kan bij Boumaine Dades nog een deel van de Gorges de Dades worden bereden. De groep overnacht in een hotel met een geweldig uitzicht over de oase aan de rand van de rivier in het dal.

Dag 5: dinsdag 10 oktober – Boumaine Dades – Boumaine Dades of rustdag

Vandaag de keuze tussen een welverdiende rustdag in een oogstrelende omgeving een mooie rondrit die begint met de beroemde Gorges de Dades. Steeds verder kronkelt de weg het Atlas gebergte in. Uiteindelijk kun je weer de weg naar de Tohdra kloof nemen. Een schitterende rondrit met de mooiste vergezichten. Uiteindelijk komt iedereen weer samen in het mooie hotel.

Dag 5: woensdag 11 oktober – Boumaine Dades – Marrakech

Vandaag een mooie rit eerst pal naar het westen naar de beroemde openlucht filmstad Ouarzazate. Vandaar gaat de route over een mooie bochtige asfaltweg naar het noorden richting Ait Ben Haddou en verder over de Atlas. Op de top zijn diverse mooie plaatsen voor een tussenstop. Daarna gaat de route verder bergafwaarts richting het hotel in Marrakech waar de motoren kunnen worden ingeleverd bij het hotel. In de avond kan eventueel het beroemde El Fna plein in het centrum worden bezocht.

Dag 6: donderdag 12 oktober – Marrakech – Amsterdam

De volgende dag nemen de deelnemers op eigen kosten een taxi naar de luchthaven en vandaar terug naar Schiphol. Het einde van een geweldige Allroad trip is dan een feit.

Wil je er meer over weten? Binnenkort volgt meer informatie. Kijk op onze pagina op facebook en like de pagina. We houden je dan automatisch op de hoogte. Of, nog beter, meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Route Marokko Allroad Trip 2023:

U stapt in Marrakesh op uw motor

Een week voor de reis levert u uw motor in bij Arjan Brouwer. Wij verzorgen daarna uw vliegreis en ook het vervoer van de motoren per truck. Na de reis kunt u uw motor weer afhalen in Putten. Dat noemen wij pas all-inclusive!

Voor iedereen met enige Allroad ervaring

Deelnemers rijden op GPS over asfalt en deels piste. Iedereen kan zijn eigen dagindeling maken. Voor elk wat wils dus.

Geheel verzorgd en afwisselend!

Alle overnachtingen zijn ofwel in luxe  en basic hotels die ons doen kennismaken met de Noord-Afrikaanse cultuur. Het belooft een unieke sensatie te worden voor alle deelnemers. Ontbijt en diner zijn goed verzorgd, met aandacht voor de plaatselijke lekkernijen.