Dutch-Dakar-adventure-badge

30 september t/m 9 oktober 2019: Albania Adventure.

De plannen voor 2019 zijn uitgewerkt. De routes voor 2019 zien er als volgt uit:

We vliegen met de groep op maandagmorgen 30 september 2019 rechtstreeks van Amsterdam naar Tirana. Dit keer hebben we de rit zo uitgezet dat we van en naar deze nieuwe locatie kunnen vliegen.

Dag 1: maandag 30 september – aankomst Tirana Airport

We vertrekken vroeg in de morgen vanuit Schiphol en komen nog in de avond in Tirana aan. We gaan direct naar de motoren die daar klaarstaan, kleden ons om en rijden dezelfde dag naar de noordelijke plaats Puka. Onderweg wordt geluncht en aan het eind van de middag komen we aan bij het hotel. Hierna is het nagenieten van de vele indrukken die we die dag hebben opgedaan. Verder genieten we van een goede nachtrust want de volgende ochtend beginnen we vroeg.

Dag 2: dinsdag 1 oktober – Puka – Puka

Na een niet te vroeg ontbijt starten we de motoren en vertrekken we voor een ronde in de omgeving van Puka. De verschillende groepen volgen eigen routes variërend van asfalt tot gravel en smalle pistes, afhankelijk van niveau en motortype. Het eindpunt ligt weer bij de plaats Puka. Diegenen die de eerste dag te inspannend vonden kunnen ook kiezen voor een dagje rust, hoewel hier met de lengte van de routes reeds rekening gehouden is.

Dag 3: woensdag 2 oktober – Puka – Pogradec

Vandaag wordt er vroeg vertrokken na een goed ontbijt. De groepen trekken naar het zuid-oosten richting de grote meren met als einddoel de plaats Pogradec aan het beroemde meer van Ohrid aan de grens met Macedonië. We overnachten in een mooi hotel vlak bij het meer.

Dag 4: donderdag 3 oktober – Pogradec – Pogradec

Vandaag worden de rijders getracteerd op een zeer mooie rondrit in de omgeving van Pogradec. Met alle ingrediënten zoals water, bergen en een oogverblindend landschap. Diegenen die het liever wat rustiger aandoen na de lange rit van gisteren kunnen ook kiezen voor een rustdag in Pogradec.

Dag 5: vrijdag 4 oktober – Pogradec – Himara

Vandaag een pittige rit naar het zuiden van Albanië. In de loop van de dag mken de bergen plaats voor vlakkere valleiën en uiteindelijk de kuststreek. Een ware metamorfose. Onderweg komen we nog langs het bekende Gjirokaster; een plaats die  opgenomen is in de UNESCO-werelderfgoed lijst. Himara is een schitterende moderne kustplaats met een prachtig zandstrand. We overnachten in een schitterend hotel.

Dag 6: zaterdag 5 oktober – Himara – Himara

Vandaag is er een kortere lus gepland door het zuiden van Albanië, zodat iedereen in hetzelfde hotel overnacht. Vandaag kan men eventueel ook Gjipe Beach bezoeken of lekker, deels gestrekt, genieten van een rustdag of kiezen voor een sleuteldag.

Dag 7: zondag 6 oktober – Himara – Berat

Vandaag steken we via een geweldige route binnendoor naar het noorden. Met als eindpunt het prachtige Berat, eveneens op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ook hier staat een mooi hotel op ons te wachten voor twee dagen onderdak.De omgeving van Berat is oogstrelend en zeker een langer bezoek waard.

Dag 8: maandag 7 oktober – Berat – Berat 

De route van vandaag gaat door de omgeving van Berat. We rijden langs schitterende natuurparken. Een dag met veel afwisseling in het terrein. Aan het eind van de dag komen we weer samen in Berat.

Dag 9: dinsdag 8 oktober – Berat – Tirana 

Vandaag de laatste etappe naar de hoofdstad Tirana. We maken qua beschaving een enorme sprong in de tijd. Na een geweldige rit verschijnt Tirana aan de horizon. s Avonds is er eventueel gelegenheid het centrum van Tirana te bezoeken. Hier overnachten we opnieuw in een mooie hotel.

Dag 10: woensdag 9 oktober – Tirana – Amsterdam

Vanochtend gaan we de motoren weer inladen in de truck en daarna is er nog tijd voor ontspanning. In de loop van de middag vertrekken we naar de luchthaven van Tirana waarna we terugvliegen naar Schiphol. Daar nemen we dan van iedereen afscheid.

Wil je er meer over weten? Binnenkort volgt meer informatie. Kijk op onze pagina op facebook en like de pagina. We houden je dan automatisch op de hoogte. Of, nog beter, meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je je aanmelden? Klik dan hier.

Open hier het Albania Adventure oktober 2019 Inschrijfformulier voor de definitieve schriftelijke aanmelding.

 

 

 

U stapt in Tirana op uw motor

Een week voor de reis levert u uw motor in bij Arjan Brouwer. Wij verzorgen daarna uw vliegreis en ook het vervoer van de motoren per truck. Na de reis kunt u uw motor weer afhalen in Putten. Dat noemen wij pas all-inclusive!

Voor iedereen met enige Allroad ervaring

We rijden in groepen met voorrijders op basis van ervaringsniveau en type motor. De beginnersgroep rijdt vooral asfalt en deels piste. De meer ervaren groepen rijden vooral piste en onverharde wegen, terwijl de extremen vrijwel alleen piste rijden. Voor elk wat wils dus.

Geheel verzorgd en afwisselend!

Alle overnachtingen zijn ofwel in luxe hotels ofwel in een uniek kampement die ons doet kennismaken met de Balkan. Het belooft een unieke sensatie te worden voor alle deelnemers. Ontbijt en diner zijn goed verzorgd, terwijl er ook aandacht is voor de plaatselijke cultuur.