Dutch-Dakar-adventure-badge

Marokko Adventure Kort 2023.

4.7 (1,127) Reviews
4.7/5

Omschrijving

Met de Marokko Adventure Kort 2023 nemen we je mee met onze allroad en offroad motorreis met eigen motor, maar u kunt ook een motor huren, naar het mooie zuidwesten van Marokko en daarom keren we terug naar zuidelijker startplaats Marrakesh. In deze kortere reis van 8 dagen en 6 rijdagen nemen we je mee naar de mooiste gebieden van Zuid-West Marokko. Dit kan met eigen allroad of offroad motor of huurmotor, met voorrijder of met eigen GPS. Aan jou de keus. 

Naast Marrakesh bezoeken we ook de moderne kustplaats Agadir en vandaar gaan we terug in de tijd. Eerst langs Plage Blanche naar Guelmin en vandaar langs het schitterende Tafraout en Taliouine naar het betoverende Zagora. Vandaar ga je met een taxi retour naar Marrakesh waarna je de volgende dag weer terugvliegt naar Amsterdam Ofwel: volop afwisseling en nieuwe en bewezen routes door de mooiste streken van Marokko met overnachtingen in goede hotels.

Inclusief
Exclusief

Dagplanning

We vliegen met de groep op vrijdagmiddag 6 oktober 2023 rechtstreeks van Amsterdam naar Marrakesh.

 • Dag 1: vrijdag 6 oktober – aankomst Marrakesh

  We vertrekken deze dag rond 15:35 vanuit Schiphol en komen rond 18:25 na een rechtstreekse vlucht in Marrakesh aan. We vertrekken dan direct naar het hotel en laden de motoren uit, gaan dineren en slapen. Verder genieten we van een goede nachtrust want de volgende ochtend beginnen we vroeg.

 • Dag 2: zaterdag 7 oktober – Marrakesh – Agadir

  Na een vroeg ontbijt maken we de motoren klaar en vertrekken we van Marrakesh over de Atlas naar de moderne kustplaats Agadir. De verschillende groepen volgen eigen routes variërend van asfalt tot gravel en smalle pistes, afhankelijk van nivo en motortype. Het eindpunt ligt in het centrum van het moderne Agadir.

 • Dag 3: zondag 8 oktober – Agadir – Guelmin

  Opnieuw wordt er vroeg vertrokken na een goed ontbijt. De groepen trekken nog verder zuidelijk vanaf Agadir langs het mooie strand richting Sidni Ifni, waar geluncht zal worden. Hierna gaat de route nog verder naar het zuiden met als eindpunt de stad Guelmin. Er wordt gereden door een schitterend natuurgebied. De die-hards besluiten de dag met een track door Plage Blanche, een schitterend duinengebied in het zuiden van Marokko. Aan het eind van de dag bereiken we de zuidelijke plaats Guelmin. We overnachten in een mooi hotel.

 • Dag 4: maandag 9 oktober – Guelmin – Tafraout

  Vandaag gaan we bij Guelmin het binnenland in en komen we weer in een geheel ander terrein. We bereiken uiteindelijk les Rochers Peints ten zuiden van Tafraout. Een schitterend gebied met unieke rotsformaties die blauw geschilderd zijn door hippies van over de hele wereld. De laatste etappe die dag is naar het centrum van het klassieke Tafraout. Wellicht is er nog tijd om de plaatselijke markt, de souk, te bezoeken.

 • Dag 5: dinsdag 10 oktober – Tafraout – Taliouine

  Vandaag een mooie rit naar het noordoosten richting Taliouine, Taliouine is bekend van de oogst van het kostbare saffraan (meeldraden van een krokussoort) die hier groeit. Het ligt aan de voet van de hoogste berg van het Atlasgebergte, de Toubkal die meer dan 4000 meter hoog is. De temperatuur is daarom hier ook wat lager dan in de rest van ons programma. We overnachten in kleine kamers van dit gezellige authentieke hotel.

 • Dag 6: woensdag 11 oktober – Taliouine – Zagora

  Vandaag volgen we mooie route weer richting het zuidoosten via Thaznakht naar Zagora. We zullen onderweg vaak de rivier de Draa zien die we ook bij Plage Blanche zijn tegengekomen. Het is schitterend om te zien hoe belangrijk deze rivier is voor de oases en de dadelplantages in de omgeving. We overnachten in een schitterend hotel. In Zagora kunnen de noodzakelijke reparaties verricht worden bij Garage Zagora, inmiddels een verre vriend van onze organisatie.

 • Dag 7: donderdag 12 oktober – Zagora- Marrakesh

  Vandaag gaan de deelnemers aan de korte reis per taxi naar Marrakesh terug naar het hotel met hun handbagage. De rest wordt ingeladen in de truck. . Daar aangekomen is er nog gelegenheid om Marrakesh te bezoeken.

 • Dag 8: vrijdag 13 oktober – Marrakesh - Amsterdam

  Vandaag vliegen we 's ochtends rond 09:20 terug van Marrakesh naar Amsterdam. Zo rond 14:00 landt het vliegtuig op Schiphol en neemt iedereen afscheid.

€ 2.595

/ persoon

*incl. 0% BTW.

Boek deze reis

Discount up 50%

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
fotogallerij

Natuur, Cultuur en Avontuur

Testimonial

Wat anderen zeggen