Op 9 november organiseert Arjan Brouwer in Putten een speciale Marokko allroad motortraining. Deze motorreis training is afgestemd op het meerdere dagen motorrijden door het Marokkaanse landschap. Rijders leren omgaan met specifieke omstandigheden en leren zich aanpassen aan terrein en klimaat.

Arjan Brouwer heeft als 9-voudig Dakar rallydeelnemer een enorme ervaring opgedaan en kan u alles vertellen over motorreizen door het Afrikaanse continent. Zo komt niet alleen het rijden zelf aan de orde, maar ook de voorbereiding door mens en machine en speciale aanpassingen aan de motorfiets die de kans op succes enorm doen toenemen. Ook leren beginners hoe je het allroad motorrijden verstandig opbouwt. De ervaren trainers die bij en voor Arjan werken geven al jaren perfecte trainingen voor dames en heren, zowel beginners als mensen met ervaring. Ook hebben zij al meerdere malen als voorrijder in Marokko, Mauritanië en Senegal hun ervaring met motorreizen bewezen.

Deze cursus is ontwikkeld om u beter en veiliger te leren rijden met all-road motoren op zand- en gravelpaden maar ook hardere ondergronden. Ook voor onervaren dames en of heren is deze motortraining geschikt. Alle onderdelen van een lange motorreis door Marokko of andere Afrikaanse landen worden telkens eerst theoretisch behandeld en daarna geoefend in de praktijk.

De training kent de volgende onderdelen

  • Techniek, rijeigenschappen en zitpositie of stapositie op diverse soorten terrein.
  • Hoe rij ik in een groep? Wat zijn de spelregels en tips?
  • Welke banden en welke bandenspanning?
  • Wanneer staan en wanneer zitten, en hoe te remmen met en zonder ABS?
  • Verder alles wat je onderweg tegen kunt komen, o.a. hoe til je de motor op als hij valt in het zand en hoe kom je weg als je vast zit?
  • Tips over preparatie van mens en motor
Locatie: Arjan Brouwer Motor Trading, Hoge Eng West 19-21 – 3882 TP Putten

Aanvang: 09.00 uur, inloop vanaf 08.30 uur. Het programma duurt tot en met 16.00 uur.

Deze Marokko Adventure trainingsdag is gratis voor iedereen die zich voor 1 november heeft ingeschreven voor Marokko Adventure 2014. Motorrijders die graag mee willen doen maar nog niet ingeschreven hebben kunnen ook meedoen. Kosten voor hen: € 139,= p.p. Indien men dezelfde dag nog inschrijft voor Marokko Adventure 2014, dan krijgt men € 100,= daarvan retour.

Klik op de aanmeldknop om u aan te melden voor deze speciale rit op de site van Arjan Brouwer. Indien u al ingeschreven hebt voor Marokko Adventure 2014, dan kunt u het iDeal betalingsscherm gewoon wegklikken. Wij controleren dan zelf uw inschrijving en aanmelding.

Aanmelden 9 november