Zoals jullie misschien al begrepen hadden is het dagschema door de vertraging van het vliegtuig danig in de war gegooid. Iedereen was anderhalf uur te laat in Malaga, waardoor de bootovertocht van Algeciras naar Tanger niet om 14:00, maar om 17:00 uur gemaakt moest worden. We hadden hier natuurlijk al wel rekening mee gehouden, maar vonden dit niet optimaal, dus hadden we geprobeerd dit te voorkomen.

Maar ach, het heet niet voor niets Dutch Dakar Adventure. Ton de Groot stuurde al het bericht: “De Dakar is nu al begonnen”. Om 22:00 uur is de stand als volgt: De truck en de motoren zijn inmiddels van de boot af en staan nu in de rij voor de Marokkaanse douane. Qua grensformaliteiten is dit voor onze groep de moeilijkste horde. Eerst kreeg Jerry, onze chauffeur te horen dat hij pas morgenvroeg om 09:00 uur aan de beurt was. Daarom staat hij nu met de motoren tussen de personenwagens om het land in te komen.

We kruisen op dit moment onze vingers of het carnet ATA en de brief van de Marokkaanse ambassade en misschien wat fooitjes hun werk doen. Voor de motoren zijn we niet bang, maar de truck zal het moeilijkst worden. Ze zijn al gauw aan de beurt en dan zullen we het weten.

Na de douane moet de groep nog doorrijden naar Chefchaoun. Een schitterende plaats met mooie blauwe muurschilderingen. Voor meer info over Chefchaoun, klik hier. Ik weet alleen niet of ze die mooie blauwe uren vanavond nog zullen bewonderen.

Wanneer ik van Jerry de chauffeur vanavond nog tijdig hoor of ze verder kunnen, dan kunnen jullie dit uiteraard nog lezen in een extra update…wordt vervolgd.

Het hotel belde me zojuist nog dat het avondeten klaar was. Nou, die mannen en vrouwen hoeven echt niet bang te zijn dat het vlees rauw is en nog bacterieën bevat…Gite-self-catering-Morocco-Tangier-tetouan-Mesbar_4

14531994-marokkaans-eten-en-thee

Wim Brouwer