Dutch Dakar Adventure is een reis van uitersten. Zaten de mannen en vrouwen gisteren nog in een soort luxe-resort van internationale allure in Dakhla, vandaag gaan we helemaal de andere kant op met Auberge Sahara van onze vriend Momo in Nouadhibou.
We komen daar namelijk aan bij de grens van Mauretanië, en de, volgens ons, enige betrouwbare persoon daar is Momo.

Hij heeft geen luxe resort, maar wel alle ervaring met reizigers van all-over-the-world die de grens over willen. Momo verzorgt alles: douanepapieren, verzekering in Mauretanië, geldwisselen (papiertjes aan de grens zijn vaak vals) enzovoorts. Ook tips van: geef een tientje aan de politieagenten en alles gaat veel sneller en meer van dat soort zaken.

Aandachtig speuren naar ervaringen van anderen heeft onze mening alleen maar versterkt: Momo is onze man. Met zijn auberge Sahara met wifi om de hoek en eten van zijn zus. Ik hoop dat het in de praktijk ook zo gaat lopen vanavond en morgenvroeg…

Laatste updates van vandaag:

Om 17.30 uur: Ton de groot meldt ze over 50 minuten bij de grens van Mauretanië zijn. Ze gaan alvast Momo bellen.

Om 19.10 uur: De 5 kilometer niemandsland tussen Westelijk Sahara en Mauretanië is een super piste. De truck doet het geweldig en Momo is een hele goede hulp bij de grensovergang.

Verder nog niets gehoord, maar er moeten natuurlijk heel wat formaliteiten worden afgehandeld bij deze grens. Alle motoren moeten verzekerd worden, de documenten voor uitvoer uit Marokko moeten getekend worden. Vooral dat laatste is erg belangrijk omdat we anders over een paar maanden geconfronteerd kunnen worden met de invoerrechten van motoren die allang weer in nederland zijn, maar volgens de Marokkaanse douane nog in Marokko. Ooit meegemaakt. Dat wil je niet nog eens…

Allemaal dieven…

Om acht uur plaatselijke tijd was iedereen op de camping van Momo. Ton de Groot verzucht nog even: ’t zijn allemaal dieven. Er klopt geen prijs. bijvoorbeeld voor 2 dagen een gids kost 600 euro. (vooraf was gezegd 400). Maar dan kennen ze Ali Baba en zijn 37 rovers nog niet! Want die maken daar korte metten mee….