Dutch-Dakar-adventure-badge

dag 5

22/03 Dag 5 donderdag : Merzouga > Merzouga

RUSTDAG.
– Mogelijkheid voor zonsopgang.
– Gezamenlijk ontbijt om 07.30 uur.
– Start voor diverse routes in de omgeving om 08.30 uur.
– Gelegenheid voor eigen excursies.
– Gezamenlijk diner om 20.00 uur.
– Briefing voor de volgende dag om 22.00 uur.

Rustdag:

Zoals afgesproken was om 08.30 uur het ontbijt. Dat lieten we ons allemaal goed smaken. Daarna was het nog even nagenieten van de duinen die al na 50 meter achter het hotel begonnen. Het hotel Dunes d’Or deed daarmee zijn naam eer aan. Wat een unieke locatie!

We hadden afgesproken om om tien uur een groepsfoto te maken in de duinen met de hele groep, dus zochten we vlakbij een plek die geschikt en bereikbaar was voor alle motoren.

Hierna was het cheese en lachen voor de diverse foto’s met de duinen op de achtergrond. Iedereen kreeg aansluitend de gelegenheid om kennis te maken met kleine en grote duinen, afhankelijk van het type motor waarmee men onderweg was. Een once-in-a-lifetime ervaring voor de meesten van ons.

Arjan en Tonnie lieten de mensen zien wat er allemaal mogelijk was en hoe men het moest aanpakken om de duinen de baas te worden in deze grote zandbak van zo’n 60 bij 20 km.  Hierna kon er door iedereen gestoeid worden. De meesten hadden al snel genoeg van de uitputtende strijd tegen weggravende achterwielen en omvallende motoren.

John en zijn mannen besloten om een trip naar de schapenmarkt in Erfoud te maken, terwijl de anderen meer richting Merzouga trokken. Om twee uur zou iedereen daar samenkomen bij het Dakar-restaurant voor de lunch. Dit restaurant lag aan het centrale dorpsplein met daarnaast de souvenirshop van de “Desert Fox”. Natuurlijk moest Arjan daar even mee op de foto, waarna hij wat souvenirs kocht van de vriendeliijke eigenaar wiens vader hij vroeger ook al ontmoet had.

De lunch was werkelijk voortreffelijk! Voor een tientje kreeg iedereen een heerlijke frisse salade. Met daarna een combinatie van couscous, groenteschotel, twee kalkoenspiezen, patat en kafta ofwel gehaktballetjes met ei in heerlijke saus. Daarna nog vers fruit en een papje en twee frisdrank of koffie. Iedereen was het er over eens: dit was de lekkerste lunch van de trip tot nog toe.

Hierna gingen velen nog kijken naar het bivak van de deelnemers aan de Touareg rally die overal in de omtrek rondreden. Ook op de duinen in de verte was het schitterend om te zien dat velen de toppen bedwongen. De hele middag werd er door de meesten nog overal in de omgeving gespeeld en geravot als kleine jongens. Sommigen pasten op een moment om aan de rand van het zwembad lekker te rusten en heel kort een duik te nemen in het ijskoude zwembad.

Om zeven uur was menigeen nog bij de motoren te vinden om ze te prepareren voor de koninginnerit morgen ineens terug naar Ouarzazate. Dat zal weer zeker een mooi avontuur worden. En nu ga ik eten. Ik hoop vanavond nog wat tijd te hebben om achterstallig wat foto’s te plaatsen. En zo niet, dan houden jullie nog wat tegoed.

De stroom in dit hotel wordt met een generator opgewekt, en overdag zet men die gewoon uit, dus geen stroom en geen laptop en geen berichten. Vlak voor het donker kregen we weer stroom en kon ik dit nog even typen van dag 4 en 5. We zijn dus duidelijk aan de rand van de beschaving en alles wat voor ons normaal lijkt is dat zeker niet hier.

Tot later,

Wim