Dutch-Dakar-adventure-badge

dag 1

18/03 Dag 1 zondag : Amsterdam > Marrakech.

– Verzamelen op schipol om 14.00 uur.
– Vertrek vliegtuig om 15.30 uur.
– Aankomst Marrakech om 18.20 uur.
– Gezamenlijk vertrek naar hotel.
– 20.00 uur gezamenlijk diner.
– 21.30 uur gezamenlijk motoren uitladen.
– 23.00 uur briefing voor de volgende dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kop is eraf! Het was een heel succesvolle reis. Iedereen was keurig op tijd bij de gate, zodat we mooi tijdig konden boarden. Helaas vertrok het vliegtuig van de polderbaan, zodat we zo’n kwartier later het luchtruim kozen. Maar onze piloot begreep dat we geen seconde van onze trip wilden missen. Daarom gaf hij wat extra gas, zodat we keurig maar 3 minuten na het schema aankwamen op Marrakech.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daar zat natuurlijk een heel strenge douanebeambte die iedereen drie keer onderzoekend aankeek voordat hij zijn stemnpel wenste te zetten. Door dit oponthoud liep alles een beetje uit. Na de douane was de eerste briefing, waarbij iedereen hoorde dat ie geld kon pinnen of wisselen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Helaas was de telefoonkaart-verkoper al gesloten, zodat niemand zijn prepaid kaart kon aanschaffen. We lopen nu dus nog allemaal met onze nederlandse nummers rond. Ook bij het hotel annex camping ging alles volgens de Marokkaanse traditie. Veel praten, maar er gebeurde niet veel. Maar de service was wel buitengewoon. iedereen werd persoonlijk naar zijn kamer gebracht en zelfs de sleutel werd voor je omgedraaid, waarna de kamer trots aan de nieuwe tijdelijke bezitter werd getoond.

 

 

Hierna gingen we direct eten. Het menu bestond uit een vreemd soort soep dat werkelijk heerlijk smaakte, het kon linzensoep geweest zijn, maar hang me daar niet aan op.

 

Daarna de typische Marokkaanse schotels die dampend op tafel werden gezet. Heer lijk met kippenvlees en groenten er bovenop. Je zag gelijk wie al eerder in Marokko geweest waren. Zij prikten met hun vork gelijk dieper in de schaal om de kip te vangen. De nieuwelingen kwamen er met de groenten op hun bord wat bekaaid vanaf.

Het toetje bestond uit sinaasappelschijfjes met kaneel. Een vreemde combinatie voor ons hollanders, maar overheerlijk!

 

Na het eten was de briefing. Eerst nam Arjan het woord. Kort samengevat betekende het. Hou jezelf en je motor heel. Eten als je etyen kan, drinken als je drinken kan en tanken als je tanken kan. Hierna vertelde Tonnie nog wat over de logistiek met de motoren en de kratten en tenslotte liet Wim iedereen weten dat ze vooral ook moesten genieten van het uitzicht tijdens de reis over de Atlas naar Ouarzazate. Met als hoogtepunten Ait Benhaddou en de filmstudio’s.

 

Hierna pakte iedereen de koffers en werd het al snel rustig op het terrein. Iedereen wilde duidelijk goed beginnen en goed slapen voor het ontbijt dat morgen om 07.00 alweer op ons wacht. Tot morgen, als er tenminste wifi is…..Wim