Dutch-Dakar-adventure-badge

2 t/m 14 januari 2019: Dutch Dakar Adventure. (Gaat helaas niet door)

De plannen voor begin 2019 zijn uitgewerkt. De trip naar Dakar zetten we in de ijskast!!! 

We vliegen met de groep op woensdag 2 januari 2019 rechtstreeks van Amsterdam naar Agadir. Dit keer hebben we de rit zo uitgezet dat we onderweg meerdere keren de Eco Race tegenkomen. Ook is de rustdag gepland in dezelfde locatie als de Eco Race.

Dag 1: woensdag 2 januari – aankomst Agadir

We vertrekkken deze dag vanuit Schiphol en komen in Agadir aan. We vertrekken dan direct naar het hotel en gaan dineren en motoren prepareren. Verder genieten we van een goede nachtrust want de volgende ochtend beginnen we vroeg.

Dag 2: donderdag 3 januari – Agadir – TanTan

Na een vroeg ontbijt maken we de motoren klaar en vertrekken we van Agadir naar TanTan. De verschillende groepen volgen eigen routes variërend van asfalt tot gravel en smalle pistes, afhankelijk van nivo en motortype.

Dag 3: vrijdag 4 januari – TanTan – Al-ajoun

Na een vroeg ontbijt maken we de motoren klaar en vertrekken we van TanTan naar Al-Ayoun. De verschillende groepen volgen eigen routes variërend van asfalt tot gravel en smalle pistes, afhankelijk van nivo en motortype. We hebben hier de eerste kans de Eco Race van dichtbij te bewonderen.

Dag 4: zaterdag 5 januari – Al-ajoun- Dakhla

Vandaag een pittige rit van Al-ajoun naar de schitterende plaats Dakhla. Een surf-mekka in de zuidpunt van Marokko.

Dag 5: zondag 6 januari – Rustdag bij Eco Race

Vandaag is er een rustdag gepland in deze mooie omgeving.

Dag 6: maandag 7 januari – Dakhla – Nouadibou

Vandaag verlaten we de omgeving van de Eco-race en trekken pal naar het zuiden, naar Mauretanië. Een van de langste etappes van onze reis.

Dag 7: dinsdag 8 januari – Nouadibou – Nouakchot

De route van vandaag gaat van Nouadhibou verder Mauretanië in naar Nouakchot, de laatste volle rijdag in Mauretanië.

Dag 8: woensdag 9 januari -Nouakchot – Saint-Louis (Sen)

Vandaag de laatste etappe naar de Senegalese grens en vandaar langs de rivier de Senegal naar Saint-Louis.

Dag 9: donderdag 10 januari – Rustdag Saint-Louis (Sen)

Vandaag genieten en bijkomen van de lange ritten van de laatste dagen. de laatste etappe naar de Senegalese grens en vandaar langs de rivier de Senegal naar Podor.

Dag 10: vrijdag 11 januari – Saint-Louis – Tambacounda of alternatief

Vandaag de eerste etappe in Senegal. We vertrekken naar de bekende Dakar-plaats Tambacounda

Dag 11: zaterdag 12 januari – Tambacounda of alternatief – Saint-Louis

Vandaag keren we weer terug naar ons luxe onderkomen bij Saint-Louis. We ontmoeten daar weer de Eco-race karavaan en maken ons op voor de finale de volgende dag.

Dag 12: zondag 13 januari – Saint Louis – Lac Rose – Dakar

Vandaag gaan we alleen maar genieten tijdens onze zegetocht naar Dakar en het Lac Rose.Vanmiddag gaan we de motoren weer inladen in de truck en daarna is er nog tijd voor ontspanning.

Dag 13: maandag 14 oktober – Saint Louis – Lac Rose – Dakar

In de loop van de middag vertrekken we naar de luchthaven van Dakar waarna we terugvliegen naar Schiphol. Daar nemen we dan van iedereen afscheid.

Wil je er meer over weten? Binnenkort volgt meer informatie. Kijk op onze pagina op facebook en like de pagina. We houden je dan automatisch op de hoogte. Of, nog beter, meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je je aanmelden? Klik dan hier.

U stapt in Marrakech op uw motor

Een week voor de reis levert u uw motor in bij Arjan Brouwer. Wij verzorgen daarna uw vliegreis en ook het vervoer van de motoren per truck. Na de reis kunt u uw motor weer afhalen in Putten. Dat noemen wij pas all-inclusive!

Voor iedereen met enige Allroad ervaring

We rijden in groepen met voorrijders op basis van ervaringsniveau en type motor. De beginnersgroep rijdt vooral asfalt en deels piste. De meer ervaren groepen rijden vooral piste en onverharde wegen, terwijl de extremen vrijwel alleen piste rijden. Voor elk wat wils dus.

Geheel verzorgd en afwisselend!

Alle overnachtingen zijn ofwel in luxe hotels ofwel in een uniek kampement die ons doet kennismaken met de Noord-Afrikaanse cultuur. Het belooft een unieke sensatie te worden voor alle deelnemers. Ontbijt en diner zijn goed verzorgd, terwijl er ook aandacht is voor de plaatselijke cultuur.