Dutch-Dakar-adventure-badge

Lac Rose, here we are!!!

Alle 37 overgebleven deelnemers hebben met succes de etappe van St. Louis naar Lac Rose gehaald. Het was toch weer wennen na die lekkere rustdag om weer op het stalen ros te klimmen. Enkele groepen reden nog een stuk langs de Oceaan.

Twee personen probeerden zelfs of hun motor ook kon zwemmen. Ze reden door ondiep water en plotseling was daar een diep gat. Man en motor verdwenen kompleet onder water. Dat betekende veel extra werk en oponthoud. Want al dat zoute water moest ui de cylinder. die dingen lopen immers nog steeds niet op waterstof (oude techniek). De motor wou echt niet meer aanslaan na al die maatregelen, dus zat er niets anders op dan hem aantrekken. Na een kilometer begon de motor langzaam te pruttelen en kwam er weer leven in het verzopen beestje….

Toen het bezoek van het officiële einddoel: LAC ROSE. Iedereen op de foto en daarna redelijk snel weer weg om de opdringerige strandverkopers te ontlopen. De foto is wel wat klein, maar geeft een eerste indicatie dat het toch wel een erg grote groep was.

Na Lac Rose moest de hele groep nog verder. Langs het hectische verkeer van Dakar om daarna aan te komen in het superluxe hotel Les Amaryllis in Sally. Al met al was het weer een late aankomst, maar daarna baden in luxe voor iedereen aan het schitterende palmbomenstrand van dit touristische oord in Senegal.

Share post :

Facebook
Twitter
LinkedIn