Dutch-Dakar-adventure-badge

De vuurdoop gehad…

Het was me het dagje wel! De reis naar Marokko viel erg tegen doordat het vliegtuig te laat vertrok en de douane van Marokko niet erg snel en goed te werk ging. Maar ze zijn in Chefchaoun aangekomen. Wat zullen de laatste rijders blij geweest zijn  toen ze om half drie vannacht eindelijk aan de warme maaltijd zaten!!! Tijd om hier lang van te genieten namen ze uiteraard niet en om half vier lag iedereen lekker in zijn hotelbedje.

Dat moest ook wel,want er staat vandaag ook weer een rit door het Rif gebergte op het programma. De rijders zakken vanaf Chefchouan af naar beneden(zuiden) en hebben in totaal zo’n kleine 400 kilometer voor de kiezen. Vanmorgen om half acht zat iedereen daarom weer op zijn motor om aan deze tocht te beginnen. Onderweg zullen ze vast nog wel even terugdenken aan de vuurdoop van gisteren, maar bij de lunch zullen ze dit langzaam achter zich laten om te genieten van de prachtige natuur. Ze passeren onder andere één van de koningssteden Fes en het nationaal park van Tazekka. Het einddoel vandaag is de plaats Missour.

missour1

Hopen dat ze dit bordje vandaag kunnen negeren. Geen lekke banden vandaag a.u.b.

Missour is de hoofdplaats van de provincie Boulmane. In 2004 telde Missour 20.978 inwoners. Missour is een bekende overnachingsplaats van de Tuareg Rally, die ieder jaar in Marokko wordt gereden, vanwege haar centrale ligging tussen Nador in het noorden en de duinenvelden in het zuiden bij Merzouga, het eindpunt van morgen.

 

Het dagprogramma voor vandaag ziet er als volgt uit:

 

06:00 Gezamenlijk ontbijt
07:00 Vertrek bij ochtend schemer
Groep Arjan 380KM.
Groep John 380 KM.
Groep Tonny 380 KM.
Groep Ton 380 KM.
18:00 Aankomst Hotel Baroudi – Missour
20:00 Gezamenlijk diner
21:00 Briefing voor de volgende dag.

Share post :

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 Reactie

  1. A en C van der Kuijl

    We lezen met grote interesse jullie verslagen, de 2 de vandaag.
    En we zijn héél blij met dit contact!
    Onze dochter rijdt ook mee.
    Doe haar onze hart.groeten.