Dutch-Dakar-adventure-badge

Auberge Sahara in Nouakchott

De rijders zitten nu in de hoofdstad Nouakchott. In auberge Sahara om precies te zijn. Een leuk hotel met een aardige eigenaar. Maar wat zouden ze vanavond eten?

Berichtje van de blog van Selma de Wit: (te vinden op http://sairbrush.blogspot.nl/ )

Vandaag in konvooi door mauritanië anders doen we veel te lang over alle politie controles. Dus rijden we achter een gids aan met als eerste de vrachtwagen en daarna alle motoren. Op naar de volgende camping. En ik moest ook weer op de foto met zo’n pipo. Het is best apart een vrouw op de motor hier. Eerst weer een tochtje door de stad, wat een aparte wereld is dit toch. De beesten eten al het afval op, je moet dus donders goed opletten. Onderweg kom je van alles tegen. Een heleboel dromedarissen, geiten en overal tenten/ krotjes. Het tanken ging ook weer provisorisch, afgesneden slaolie fles en dan gieten met de jerrycan. Maar wel Selma melk gevonden bij de pomp, maar even op de foto gezet. Als lunch konden we kiezen voor kip of kameel, gekozen voor broodje kameel. Daarna het laatste deel gereden en aangekomen bij auberge sahara. We slapen op het dak van het gebouw. Even over de temperatuur, vanmorgen begonnen met 18 graden en mist, veel geklaag natuurlijk want hier is het toch warm! Uiteindelijk is de temperatuur uitgekomen met max. 31,5 graden. Vanavond een heerlijke vis(je) gegeten, vers gevangen smaakte heel goed.

Berichtje van Wim Immers:

We zitten in de hoofdstad van Mauritanië, Nouakchott of zoiets. Dit land is op zijn manier erg mooi maar wat maken ze er een klerezooi van. Morgen naar de grens van Senegal naar St. Louis. Dan een rustdag, kijken of we naar het reservaat kunnen gaan, beesies kijken.

Programma voor morgen:

Dinsdag 19 maart: Nouakchott > Saint-Louis 
06:00 Gezamenlijk ontbijt
07:00 Vertrek bij ochtend schemer
Groep Arjan 350 KM.
Groep John 350 KM.
Groep Tonny 350 KM.
Groep Ton 350 KM.
Gezamenlijk grensovergang naar Senegal.
18:00 Aankomst Camping Zebrabar
20:00 Gezamenlijk diner
21:00 Briefing voor de volgende dag.

Share post :

Facebook
Twitter
LinkedIn