“Er zijn geen beginners meer in Dutch Dakar Adventure”. Met die woorden begon Ton de Groot vandaag zijn update over de trip. Ook de ex-beginners moesten vandaag namelijk flink aan de bak met maar liefst 50km piste. En iedereen is met vlag en wimpel geslaagd.

Nu zit iedereen in een bivakgenaamd Ksar Tafnidilt in de buurt van de plaats TaTa. In de buurt van betekent hier 6 kilometer vanaf een verharde weg midden in een zandvlakte. Onbereikbaar zelfs voor de grote truck van Jerry en Henk. Ze probeerden het nog wel met de trailer over de piste maar kwamen vast te zitten en moesten met vereende krachten worden bevrijd. Weer een extra avontuur voor Jerry en zijn compaan Henk.

Maar nu is iedereen in het kamp en is zojuist de briefing voor morgen afgerond. Morgen is er een rustdag gepland, zodat iedereen een beetje kan bijslapen en rusten en de motoren weer vertroeteld kunnen worden voor de tocht in de richting van de Oceaan.
We hopen samen met Marius dat zijn reserve schokdemper morgen op tijd binnenkomt vanuit nederland. Hier kan de ANWB laten zien dat ze voor geen kleintje vervaard zijn. We kruisen de vingers dat het lukt. Anders moet hij door op zijn huidige demper die niet helemaal optimaal is. Update: de demper is niet aangekomen, de tijd was te krap.

Rustdag

Op de rustdag is er door iedereen gesleuteld aan de motoren onder leiding van Arjan brouwer en Wouter Boonen. De servicetruck had zich vastgereden op 6 km van de rustlocatie, maar die is met vereende krachten en een lier weer losgetrokken. ’s middags is er samen lekker geluncht en daarna genoot een deel van de groep van zijn welverdiende rust terwijl de rest naar TanTan is gereden voor een uitstapje. De rustlocatie was midden in the middle of nowhere, zoals ook op de foto te zien is….