ed-karssen

Eindelijk de eerste groepsfoto van 2013 binnen. Ze staan er allemaal op. Wat een schitterend gezicht!

Helaas twee uitvallers…

De afgelopen 24 uur zat het flink tegen voor twee deelnemers. Eerst was het Ed Karssen die met zijn motor ten val kwam voor de aankomst in Merzouga. Hij had een pijnlijke schouder die na onderzoek een gebroken sleutelbeen bleek te zijn. Hiermee is voor de altijd zeer betrouwbaar rijdende Ed Karssen een einde gekomen aan DutchDakar. Morgen komt hij met het vliegtuig weer naar huis.

marleneDe tweede uitvaller is Marlene van der Kuijl. Zij had alle pech van de wereld toen zij vanmorgen over de zandduinen vlak naast het hotel wat wilde rondtoeren op haar Transalp 600. Ze ging namelijk een zandduin van 4 meter hoog over en stond plots oog in oog met een camper die direct achter de duin was geparkeerd.

Ze kon de camper niet meer ontwijken en kwam hard ten val. Dit resulteerde in een pols en elleboog uit de kom en veel pijn bij het ademhalen. De pols en elleboog konden ter plaatse weer worden gezet, maar hierna werd direct overgebracht naar het ziekenhuis van Errachidia voor verder onderzoek.

Daar bleek dat ze twee ribben had gebroken en ook rugletsel had opgelopen. Inmiddels gaat het weer wat beter met Marlene en ze grapte dat ze volgend jaar zeker weer van de partij is. Wanneer het ziekenhuis groen licht geeft zal Marlene over zo’n drie dagen weer naar Nederland terugkeren.

Dit was wel een flinke domper voor de organisatie die de vorige editie met alle deelnemers heel aan de finish kwam. Dit alles gebeurde vlak na het nemen van de groepsfoto. Zodra die binnen is zal ik hem zeker plaatsen.

Inmiddels is iedereen aangekomen bij camping Serdrar in Tazzarine waar de nacht in bedoeïenententen zal worden doorgebracht.