1 t/m 16 februari 2020: Geheel verzorgde Dutch Dakar Adventure

Dit avontuur start in Dakar waar de deelnemers hun eigen of huurmotoren krijgen. Het avontuur gaat door Noord-Senegalese Savannen, groene bossen van Niokolo Koba en rivieren en reservaten van Zuid-Senegal en Gambia weer terug naar Dakar.
Twee weken vol Avontuur, Natuur en Cultuur. Om nooit meer te vergeten…

Nu vanaf € 2795,= / € 3595,= ! *

In het pakket is inbegrepen:

– Vliegreis naar en van Dakar.
– Overnachtingen in goede hotels en bivaks.
– Technische en medische ondersteuning.
– Ontbijt & Lunchpakket & Diner.
– Vervoer van je motor en bagage.
– Mooie & spectaculaire routes door 3 landen.
– Routes aangepast aan deelnemersniveau.
– Ervaren voorrijders.
– 3 rustdagen met adembenemende excursies.
– Diverse instructieavonden en trainingsdag.

* Kosten:

– tot 1 juni 2019 : vroegboekprijs: € 3.595,= (16 dagen) – € 2.795,= (9 dagen) of € 2.195,= (bij duo met 1 motor na elkaar 9 dagen).
– t/m 30 sept. 2019 : normale prijs: € 3.695,= (16 dagen) – € 2.895,= (9 dagen) of € 2.295,= (bij duo met 1 motor na elkaar 9 dagen)..
– t/m januari 2015 : last-minute prijs: € 3.795,= (16 dagen) – € 2.995,= (9 dagen) of € 2.395,= (bij duo met 1 motor na elkaar 9 dagen).
– Bij inschrijving 20% aanbetalen. (i.v.m boekingskosten)

De plannen voor 2020 zijn uitgewerkt.

De routes voor 2020 zien er als volgt uit: We vliegen met de groep op zaterdag 1 oktober 2020 van Amsterdam naar Dakar. Het vervolg van het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

Dag 1: zaterdag 1 februari – aankomst Dakar

We vertrekken vanuit Schiphol en komen in de avond in Dakar aan. We vertrekken dan direct naar het hotel en gaan slapen. Verder genieten we van een goede nachtrust want de volgende ochtend beginnen we vroeg.

Dag 2: zondag 2 februari – Dakar – Louga

Na een vroeg ontbijt maken we de motoren klaar en vertrekken we van omgeving Dakar naar het noordoosten richting Louga. De verschillende groepen volgen eigen routes variërend van asfalt tot gravel en smalle pistes, afhankelijk van nivo en motortype. Het eindpunt ligt bij de plaats Louga.

Dag 3: maandag 3 februari – Louga – Podor

Opnieuw wordt er vroeg vertrokken na een goed ontbijt. De groepen trekken nog verder noordelijk vanaf Louga richting Podor. Er wordt gereden door een schitterend natuurgebied met diverse diersoorten. Aan het eind van de dag bereiken we de noordelijke plaats Podor. We overnachten in een net hotel.

Dag 4: dinsdag 4 februari – Podor – Podor

Vandaag een mooie rit langs de grens met Mauritanië en de rivier de Senegal. We overnachten in hetzelfde hotel.

Dag 5: woensdag 5 februari – Podor – Saint Louis

Vandaag gaan we weer naar het westen en bereiken uiteindelijk bij Saint Louis de kust. We gaan door een mooi natuurgebied. We overnachten in een schitterend hotel aan de Atlantische Oceaan.

Dag 6: donderdag 6 februari – Saint Louis – Saint Louis

Vandaag is er opnieuw een lus gepland zodat iedereen in hetzelfde hotel overnacht. Vandaag kan men eventueel ook een vogelreservaat bezoeken of anders een halve rust- of sleuteldag kiezen.

Dag 7: vrijdag 7 februari – Saint Louis – Lac Rose – Dakar

Vandaag steken we via een geweldige route pal naar het zuiden richting Lac Rose. Ook komen we onderweg langs zandduinen. Aan het eind staat een mooi hotel bij Dakar. Hier staat ook de trailer.

Dag 8: zaterdag 8 februari – Rustdag Dakar, tevens aankomst en vertrek 

Vandaag gaat groep 1 inpakken voor de retour naar Nederland. Ook komt er die dag groep 2 aan uit Amsterdam. Voor de deelnemers aan de hele trip is er gelegenheid te sleutelen bij de trailer. Ook kan Dakar bezocht worden in kleine groepen. ’s Avonds afscheidsdiner groep 1 bij het hotel.

Dag 9: zondag 9 februari – Dakar – Kaolack 

Deelnemers groep 1 vertrekken vroeg naar het vliegveld voor terugvlucht. Vandaag voor groep 2 de eerste fraaie etappe naar Kaolack. We overnachten in een mooi hotel aan het water.

Dag 10: maandag 10 februari – Kaolack – Niokolo Koba

Vandaag de tweede etappe van Kaolack via Tambacounda naar het natuurreservaat bij Niokolo Koba. Met als eindpunt nette hutten tussen in het wild levende apen en naast de rivier waar we als we geluk hebben nijlpaarden zien zwemmen. Een schitterende omgeving.

Dag 11: dinsdag 11 februari – Rustdag Niokolo Koba

Vandaag hebben we een rustdag bij Niokolo Koba. Hier kan iedereen genieten van de natuur of een excursie maken in de omgeving. 

Dag 12: woensdag 12 februari – Niokolo Koba – Kolda

Vanochtend verlaten we met de motoren het oerwoud annex natuurreservaat van Niokolo Koba. Via Velingara gaan we onder Gambia door naar Kolba, een plaats midden in het zuiden van Senegal. Hier verblijven we in een eenvoudig hotel.

Dag 13: donderdag 13 februari – Kolda – Banjul

Vanochtend vertrekken we uit Kolda en rijden langs Zuid-Senegal richting Gambia. In de loop van de middag bereiken we de grensovergang en daarna rijden we het laatste stuk naar Banjul. We genieten van de luxe die Banjul ons te bieden heeft.

Dag 14: vrijdag 14 februari – Banjul – Dakar

Vandaag volgt de laatste etappe van Banjul naar Dakar. We vertrekken vroeg zodat we tijdig de oversteek over de rivier de Gambia kunnen maken. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel bij Dakar. We maken er samen een gezellige avond van.

Dag 15: zaterdag 15 februari – Rustdag Dakar

Vanochtend gaan we de motoren weer inladen in de trailer en daarna is er nog tijd voor ontspanning. We genieten nog van een gezellige avond in Dakar.

Dag 16: zondag 16 februari – vertrek

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar de luchthaven van Dakar waarna we terugvliegen naar Schiphol. Daar nemen we dan van iedereen afscheid. 

Wil je er meer over weten? Binnenkort volgt meer informatie. Kijk op onze pagina op facebook en like de pagina. We houden je dan automatisch op de hoogte. Of, nog beter, meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je je aanmelden? Klik dan hier.

U stapt in Dakar op uw motor

Ruim twee weken voor de reis levert u uw motor in bij Arjan Brouwer. Wij verzorgen daarna uw vliegreis en ook het vervoer van de motoren per truck. Na de reis kunt u uw motor weer afhalen in Putten. Dat noemen wij pas all-inclusive!

Voor iedereen met enige Allroad ervaring

We rijden in groepen met voorrijders op basis van ervaringsniveau en type motor. De beginnersgroep rijdt vooral asfalt en deels piste. De meer ervaren groepen rijden vooral piste en onverharde wegen, terwijl de extremen vrijwel alleen piste rijden. Voor elk wat wils dus.

Geheel verzorgd en afwisselend!

Alle overnachtingen zijn ofwel in luxe hotels ofwel in een uniek kampement die ons doet kennismaken met de Senegalese cultuur. Het belooft een unieke sensatie te worden voor alle deelnemers. Ontbijt en diner zijn goed verzorgd, terwijl er ook aandacht is voor de plaatselijke cultuur.

Share This